Deel Twee - Nieuws

Deel Twee zit ook op Twitter

200903-twhitterwhale.png

Deel Twee bestaat uit een groepje mensen die in hun vrije tijd over film schrijven. We hebben dus niet altijd de tijd om snel mee te zijn met groot nieuws, dat is ook onze bedoeling niet. Toch zijn er af en toe zaken die we onmiddellijk kwijt willen, zonder dat we daarvoor een volledig bericht kunnen schrijven op de website. Voor deze korte nieuwsflitsen gebruiken we al een tijdje Twitter. Je kan ons terugvinden op @deeltwee

Het idee is om Twitter te gebruiken als een soort interactieve telex waarbij we snel weetjes geven en tv- en dvd-tips posten. Deze berichtjes komen ook op de site terecht, in de zijbalk onder Twitter Telex.

reageer verder lezen »

Slumdog Millionaire beste film van 2008, met 8 beeldjes grote winnaar op de Oscars

200902-slumdog-millionaire.jpg

De voorbije nacht zijn in Hollywood de prestigieuze Oscars uitgedeeld. Op één of twee uitzonderingen is de avond gepasseerd zonder al te grote verrassingen. De controversiële film Slumdog Millionaire van Danny Boyle is met voorsprong de grote winnaar met maar liefst acht beeldjes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Tot vreugde van vele fans won Heath Ledger de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Zijn familie nam het beeldje in ontvangst.

De uitreikingen begonnen rustig met een beeldje voor Wall•E voor Beste Animatiefilm, Penelope Cruz kreeg een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Beste Scenario ging naar Slumdog Millionaire en Milk. Later op de avond kreeg ook Sean Penn de Oscar voor Beste Acteur voor zijn vertolking van Harvey Milk in deze laatste film. Een beetje tegen de verwachtingen in, met ook Mickey Rourke op de shortlist.

reageer verder lezen »

Anima Film Festival 2009

200902-anima.jpg

Binnenkort vindt de 28ste editie plaats van het Anima Filmfestival in Brussel. Van 20 tot en met 28 februari kunnen alle liefhebbers van de animatiefilm terecht in het Flagey in Brussel voor een week van filmvertoningen en workshops.

Het festival opent officieel met de avant-première van Ponyo on the Cliff by the Sea, de nieuwe langspeelfilm van Hayao Miyazaki (Spirited Away, Howl's Moving Castle).

In totaal zullen er ongeveer 200 langspeel- en kortfilms, reclame- en videoclips vertoond worden, verdeeld onder verschillende luiken. Alles samen krijgen we een mooi overzicht van de hedendaagse animatie. Het volledige programma vind je terug op de website van Anima 2009.

reageer verder lezen »

The magnificent three: Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito

200902-devitodouglasturner.jpg

In het kader ‘oude koeien uit de sloot halen', besloten we ons licht eens te laten schijnen op enkele onvergetelijke samenwerkingen uit de filmgeschiedenis. Kate en Leo, Soderbergh en Clooney, Burton en Depp, wat zouden wij, filmgeeks, zonder hen zijn?

Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito

Eerste duo is er eentje uit de wilde 80's; naast neonkleuren, ontploft haar en schoudervullingen ook het decennium van ons eerste sterrentrio. Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito fleurden in de eighties maar liefst drie keer de box office op met kaskrakers om U tegen te zeggen.

reageer verder lezen »

Benjamin Button grote favoriet met 13 Oscarnominaties

200901-oscars-benjamin-button.jpg

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft deze week haar nominaties bekendgemaakt voor de 81ste editie van de Oscars. Meteen opvallend: de film van David Fincher, The Curious Case of Benjamin Button, haalt maar liefst 13 nominaties binnen.

De film is onder andere genomineerd voor Beste Film, Beste Acteur (Brad Pitt), Beste Regie en Beste Vrouwelijke Bijrol (Taraji P. Henson). Die prijzen zijn niet van de minste.

reageer verder lezen »

De beste films van 2008 volgens Deel Twee

200901-top08-nocountry.jpg

2008 is op zijn einde en dan duiken er overal top lijstjes op, ook hier. Ik heb de medebloggers gevraagd om even hun persoonlijke top 10 van 2008 op te stellen. Wat volgt is een samenvatting van deze lijstjes, ook de begeleidende teksten zijn een ensemble van ons allen. Zoals steeds houden we rekening met films die in 2008 in België zijn gereleased, wat meteen ook de deuren openliet voor enkele Oscarwinnaars van het afgelopen jaar. In totaal hebben 33 films de lijst gehaald.

reageer verder lezen »

10 films voor bij de openhaard

200812-kerstfilms.jpg

Aaah, Kerstmis: de periode van indigesties door te veel eten, lichtvervuiling, melige muziek, dikke mannen in rode pakken en natuurlijk, last but not least: een overdosis kerstfilms!

De beginjaren van de naughties waren vrij rustig wat kerstverhalen betreft. Stilte voor de storm, zo bleek, want sinds enkele jaren zijn melige kerstfilms opnieuw aan een sterke opmars bezig. Denk maar aan romcoms als The Holiday en Surviving Chrismas, maar ook aan iets meer gewaagde projecten als Bad Santa en Christmas with the Kranks. Dat er onder de kerstfilms voor ieder wat wils te vinden is, bewijzen we jou met volgende selectie.

reageer verder lezen »

Vlaamse filmrecensenten kiezen voor "There will be blood"

200812-vlaamsetop10.jpg

Het Vlaamse filmmagazine Filmmagie peilt ieder maand naar de mening van veertien Vlaamse filmrecensenten. Op basis hiervan stellen ze een eindejaarslijst samen. Dit jaar komt There will be Blood daaruit als beste film naar voren. There will be Blood haalt het verrassend van Oscarwinnaar No Country for Old Men (van de broertjes Coen), die op de derde plaats eindigt. Ook Gouden-Palmwinnaar Entre les Murs kon het epos van Paul Thomas Anderson niet overtreffen. Deze film krijgt de tweede plaats toegewezen.

reageer verder lezen »

Golden Globes Nominaties

200812-goldenglobes.jpg

Een beetje filmliefhebber heeft natuurlijk al lang gezien dat de genomineerden voor de 66ste editie van de Golden Globes ondertussen bekend zijn. De lijst werd vorige week reeds bekend gemaakt.

Uit de eerste top 2008 lijstjes die binnen rollen kunnen we alvast merken dat Milk, Wall•E en The Dark Knight zeker favorieten zijn. Maar de films komen hier maar één keer voor in de lijst. Frost/Nixon, The Curious Case of Benjamin Button en Revolutionary Road lijken het beter te doen.

Ik ga hier niet de volledige lijst van genomineerden herhalen, ik hou het bij de belangrijkste categoriën. Wil je alles eens op uw gemak doornemen dan kan je best even langs gaan op de website van de Golden Globes zelf. 

reageer verder lezen »

Fox stuurt 'The Day the Earth Stood Still' de ruimte in

200812-dayearthstoodstillruimte.jpg

Twentieth Century Fox heeft besloten om The Day the Earth Stood Still de ruimte in te zenden. Een primeur gezien het de eerste keer is dat een film onze alien gebroeders tegemoet zal gaan.

De uitzending begint komende vrijdag, gelijk met de release van de film in Amerika. Levende wezens in het Alpha Centauri zonnestelsel zullen de film dan over een viertal jaar ontvangen in 2012. Er van uitgaande dat ze de juiste technologie hebben om de signalen te ontvangen en ontcijferen.

De mensen van Twentieth Century Fox schrijven nog lachend in hun persbericht dat het een extra vier jaar zal duren eer we de eerste besprekingen van onze galactische buren zullen ontvangen.

reageer verder lezen »