Algemeen nieuws

Anima Film Festival 2009

200902-anima.jpg

Binnenkort vindt de 28ste editie plaats van het Anima Filmfestival in Brussel. Van 20 tot en met 28 februari kunnen alle liefhebbers van de animatiefilm terecht in het Flagey in Brussel voor een week van filmvertoningen en workshops.

Het festival opent officieel met de avant-première van Ponyo on the Cliff by the Sea, de nieuwe langspeelfilm van Hayao Miyazaki (Spirited Away, Howl's Moving Castle).

In totaal zullen er ongeveer 200 langspeel- en kortfilms, reclame- en videoclips vertoond worden, verdeeld onder verschillende luiken. Alles samen krijgen we een mooi overzicht van de hedendaagse animatie. Het volledige programma vind je terug op de website van Anima 2009.

reageer verder lezen »

The magnificent three: Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito

200902-devitodouglasturner.jpg

In het kader ‘oude koeien uit de sloot halen', besloten we ons licht eens te laten schijnen op enkele onvergetelijke samenwerkingen uit de filmgeschiedenis. Kate en Leo, Soderbergh en Clooney, Burton en Depp, wat zouden wij, filmgeeks, zonder hen zijn?

Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito

Eerste duo is er eentje uit de wilde 80's; naast neonkleuren, ontploft haar en schoudervullingen ook het decennium van ons eerste sterrentrio. Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito fleurden in de eighties maar liefst drie keer de box office op met kaskrakers om U tegen te zeggen.

reageer verder lezen »

10 films voor bij de openhaard

200812-kerstfilms.jpg

Aaah, Kerstmis: de periode van indigesties door te veel eten, lichtvervuiling, melige muziek, dikke mannen in rode pakken en natuurlijk, last but not least: een overdosis kerstfilms!

De beginjaren van de naughties waren vrij rustig wat kerstverhalen betreft. Stilte voor de storm, zo bleek, want sinds enkele jaren zijn melige kerstfilms opnieuw aan een sterke opmars bezig. Denk maar aan romcoms als The Holiday en Surviving Chrismas, maar ook aan iets meer gewaagde projecten als Bad Santa en Christmas with the Kranks. Dat er onder de kerstfilms voor ieder wat wils te vinden is, bewijzen we jou met volgende selectie.

reageer verder lezen »

Fox stuurt 'The Day the Earth Stood Still' de ruimte in

200812-dayearthstoodstillruimte.jpg

Twentieth Century Fox heeft besloten om The Day the Earth Stood Still de ruimte in te zenden. Een primeur gezien het de eerste keer is dat een film onze alien gebroeders tegemoet zal gaan.

De uitzending begint komende vrijdag, gelijk met de release van de film in Amerika. Levende wezens in het Alpha Centauri zonnestelsel zullen de film dan over een viertal jaar ontvangen in 2012. Er van uitgaande dat ze de juiste technologie hebben om de signalen te ontvangen en ontcijferen.

De mensen van Twentieth Century Fox schrijven nog lachend in hun persbericht dat het een extra vier jaar zal duren eer we de eerste besprekingen van onze galactische buren zullen ontvangen.

reageer verder lezen »

De (triviale) geschiedenis van Hollywood logo's

200812-hollywood-logos.jpg

Hier is een interessante link. De mensen van Neatorama hebben een overzichtje gemaakt van het ontstaan van de bekendste logo's uit de film industrie. 

Zo is het het jongetje op de DreamWorks maan de zoon van de ontwerper. MGM heeft al vijf verschillende leeuwen gebruikt voor hun logo, waarvan eentje de switch heeft gemaakt van zwart-wit naar technicolor. En één van de leeuwen brulde al voor de films sprekend werden.

Paramount heeft het oudste logo, sinds 1912 quasi onveranderd. Warner Bros. heeft een aantal bijzonder lelijke variaties achter de rug. En de vrouw van Columbia is zogezegd de personificatie van Amerika, al zijn ze er nooit achter gekomen wie gemodelleerd heeft.

reageer

De favoriete films van David Fincher

David Fincher (Zodia, Fight Club, Se7en) komt binnenkort aanzetten met de film The Curious Case of Benjamin Button. Empire Magazine heeft hem te pakken gekregen voor een speciale feature voor hun novemeber uitgave. Hij gaf hen ook een lijstje van zijn favoriete films. Laat er nu geen twijfel meer zijn.

reageer verder lezen »

Filmpje: Hi, I'm a Marvel... and I'm a DC

Een parodie op de Get a Mac reclames, Marvel vs. DC. Het filmpje is al meer dan een jaar oud maar daarom niet minder grappig.

reageer

3 dagen goedkoop naar de cinema dankzij de Brico Film Days

Brico

De doe-het-zelf zaak Brico is 35 jaar geworden en daar willen ze alle Belgen van laten profiteren. Natuurlijk is het eerder goed nieuws voor ons cinefielen. Spijtig genoeg kom ik het nieuws nu pas te weten.

De voorbije weken deelde Brico al gratis tickets uit per aankoop schijf van 50 euro. Leuk voor de verbouwers onder ons, maar je kan de komende dagen alsnog een par euro sparen als je naar de cinema gaat. Op 28, 29 en 30 september 2008 kan je in bijna alle Belgische zalen voor 3 euro een filmpje meepikken.

Daarnaast worden op deze Film Days ook een aantal avant-premières voorgesteld:

reageer verder lezen »

Gratis films en series kijken via IMDb

Het was al gemakkelijk om uren te verslijten op IMDb op zoek naar allerhande weetjes over films, nu kan je ook gratis naar films en TV series kijken. Op dit moment is er een beperkte selectie maar Amazon kondigde aan dat er minstens 6000 films en series beschikbaar komen.

Vanaf nu zal je populaire series als 24 en Heroes gratis online bekijken. Sommige shows zouden zelfs eerder online te zien zijn dan op TV. Natuurlijk moet je in Amerika wonen. De rest van de wereld (Canada eveneens) wordt weer uitgesloten. De video's worden namelijk aangeboden via Hulu.com, een video site dat zijn diensten beperkt tot de Verenigde staten.

reageer verder lezen »

Michael Moore zal Slacker Uprising gratis aanbieden via internet

Michael Moore zal zijn nieuwste documentaire film Slacker Uprising gratis zal aanbieden via internet. De film wordt op 23 september gereleased en kan 3 weken lang gratis worden gedownload, daarna zal de film verkrijgbaar zijn op DVD. Natuurlijk is de download beperkt tot Noord-Amerika, voor ons Belgen zullen er wel andere methoden opduiken.

De documentaire volgt Michael Moore op een 62 steden tour voor de verkiezingen van 2004. Tijdens de tour is Moore langs gegaan bij verschillende universiteiten om de nieuwe generatie slacker uit hun zetel te halen en naar het stembureau te lokken. In ruil voor hun stem kregen ze een pakje noodles en een proper onderbroek.

reageer verder lezen »