Burn After Reading van de broertjes Coen

Burn After Reading van de broertjes Coen

De gebroeders Coen zijn ongetwijfeld de betere filmmakers van deze tijd. Met hun laatste project No Country for Old Men vielen ze mooi in de prijzen, en de film prijkt nog steeds bovenaan enkele lijstjes. 

Maar de broertjes Coen zijn ook bedreven in de betere misdaadkomedie (The Big Lebowski). Het is deze lichtere toer die ze nu op gaan met Burn After Reading. Ze hebben er overigens een mooie cast voor bijeen gekregen. Ze werkten eerder al met George Clooney (Intolerable Cruelty, O Brother, Where art thou?), wat mooi resultaten opleverde. De man heeft iets droogs over hem. 

Ook Brad Pitt boezemt veel vertrouwen in. Maar ook de rest van de cast is niet te onderschatten: John Malkovich, Tilda Swinto, J.K. Simmons, Frances McDormand. Allemaal aangename acteurs.

In Burn After Reading vinden enkele bedienden, Chad Feldheimer (Brad Pitt) en Linda Litzke (Frances McDormand), in een fitness center een CD met de memoires van de ex-CIA agent Osbourne Cox (John Malkovich). In plaats van de brave burger te spelen besluiten ze het meeste uit de informatie te halen en chanteren ze Osbourne. Linda kan het geld goed gebruiken voor haar plastische chirurgie. De chanteurs twee weten echter niet waar ze mee bezig zijn, met heel wat komische situaties tot gevolg.

Burn After Reading is vanaf woensdag 10/12/2008 in de zalen.

Reacties