Sean Penn is Harvey Milk

Sean Penn is Harvey Milk

Gus Van Sant heeft al een aantal interessante films gemaakt (Elephant, Finding Forrester), al is er voor mij weinig memorabel aan. Hij heeft me ook sterk teleurgesteld met zijn remake van Psycho. Maar als we de critici mogen geloven heeft hij met zijn nieuwe bioprent Milk nu wel een beresterke film gemaakt.

Wanneer we op de trailer afgaan, lijkt Sean Penn weer op zijn best, het is dan ook geen wonder dat hij genomineerd is voor een Oscar. Het is wat stil geweest rond Penn de laatste jaren: ik herinner mij nog een ijzersterke rol in 21 Grams maar niets recenter. Ook Josh Brolin, die we nog kennen van de hier niet zo populair geworden film W., is van de partij.

Harvey Milk (Sean Penn) is bekend geworden door zijn strijd om gelijke rechten voor homo's. De film speelt zich af in de jaren '70 tijdens de laatste acht jaren van Milks leven. Als openlijke homo slaagt hij in het onmogelijke: na drie pogingen als politieke strijder wordt hij benoemd tot de directie van toezichthouders in San Francisco. De rest van de film is een intiem portret van Milk en van zijn relatie met de conservatieve Dan White (Josh Brolin).

De film is te zien in de zalen vanaf woensdag 25 februari. Lees ook al onze bespreking.

Door Stijn De Meyere, 22 Februari 2009

Reacties