Teasers

De eerste teaser van Tarantino's Inglourious Basterds

De nieuwste van Quentin Tarantino heeft zijn eerste trailer! Begin deze week ontstond er commotie toen bekend raakte dat ET, Entertainment Tonight, woensdagavond de eerste beelden van Inglourious Basterds zou vertonen. De hype werd alleen maar aangedikt toen er een preview van de trailer lekte op het net. Hoe absurd kan het zijn.

reageer verder lezen »

Superbowl 2009 Trailers

Vorig weekend was Superbowl-weekend, daar in de Verenigde Staten. Niet dat dat iets betekent in ons landje, maar het is wel interessant om te zien hoeveel geld er in het gebeuren rond de Superbowl wordt gepompt. Meer specifiek zijn we natuurlijk geïnteresseerd in de nieuwe filmtrailers die op ons worden afgevuurd. Hieronder, zonder meer uitleg, een greep uit het aanbod. Van sommige trailers worden er ook al 3D-versies vertoond, maar daar doen wij voorlopig niet aan mee.

 • Angels and Demons
 • Duplicity
 • Fast and Furious
 • G.I. Joe
 • Land of the Lost
 • Monster vs Aliens
 • Race to Witch Mountain
 • Star Trek
 • Transformers: Revenge of the Fallen
 • Up
 • Year One

reageer verder lezen »

De Oscar favoriet Banjamin Button

De Oscar favoriet Banjamin Button

Een film waar ik zelf veel van verwacht, The Curious Case of Benjamin Button. Als we op de awards afgaan lijkt dit niet onterecht. De film kreeg maar liefst 13 nominaties. 

Regisseur David Fincher zoekt voor dit project opnieuw het gezelschap op van Brad Pitt. Na hun samenwerking voor Se7en en Fight Club lijkt me dit geen slechte zet.

Het scenario, gepend door Eric Roth, zou gebaseerd zijn op een kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Al gaat het volgens velen eerder om een idee dat Roth en Fincher gebruikt hebben om een verhaal te schrijven en is het niet zozeer een verfilming en uitbreiding van een bestaand verhaal.

reageer verder lezen »

De eerste vijf minuten van Valkyrie

De eerste vijf minuten van Valkyrie

Het heeft lang geduurd, maar de film is er dan toch gekomen. Valyrie heeft heel wat tegenslag gehad tijdens de productie. De release datum is meerdere malen verzet. De film ging oorspronkelijk uitkomen midden 2008, dan zag het er even naar uit dat hij pas in februari van dit jaar te zien zou zijn, maar uiteindelijk kreeg Valkyrie een Kerst Release. De film is sinds vorige week bij ons in de zalen.

Van bij de aankondiging van het project heerst er heel wat controverse rond de film. De Duitse overheid had heel wat twijfels over het toelaten van filmen op de historische locaties. Het is geen verrassing dat het verhaal er zeer gevoelig ligt, ietsdat ze liever vergeten. En dan is er Tom Cruise die het vertrouwen van het publiek maar niet opnieuw kan winnen.

reageer verder lezen »

Star Trek trailer en foto's

Star Trek trailer en foto's

't Is daar. De trailer voor de aanstormende Star Trek film. Ik moet eerlijk zijn, ik heb nooit echt de moeite genomen om te kijken naar de originele series en films van de wellicht meest succesvolle sci-fi franchise. Het kon mij om één of andere reden nooit echt boeien. Niet zoals Firefly en Serenity dat kunnen, en Battle Star Galactica.

Maar de laatste tijd ben ik nogal gevoelig voor de grootschalige actionpacked klassiekers. En al die games en comics van mijn jeugd die verfilmd worden. Het roept wel wat nostalgie op in een mens, en dan al die sci-fi en fantasie dingen. Geweldig.

En hoewel ik nooit ben opgeslorpt door het Star Trek gebeuren, is ook deze film mij helemaal aan het meeslepen. Het zal wel de hype zijn. J.J. Abrams weet wel hoe hij zoiets moet aanpakken.

reageer verder lezen »

De eerste vijf minuten van Blindness

Eerst vijf minuten van Blindness

Fernando Meirelles viel voor het eerst echt op met zijn provocerende film Cidade de Deus. Een film over opgroeien in de arme buurten van Rio de Janeiro. Maar ook The Constant Gardner, dat enkele prijzen won, ging niet onopgemerkt voorbij.

Meirelles lijkt nu opnieuw te provoceren met Blindness. De film haalde de oficiele selectie van het Festival van Cannes. Meer nog, de film ging er in première op de opening.

Blindness  is gebaseerd op het boek van José Saramago, Nobelprijs winnaar. Een epidemie van witte blindheid breekt uit. De overheid plaats de eerste slachtoffers in quarantaine om het spreiden van de ziekte tegen te houden. In het verlaten psychiatrische instelling, waar de eerste zieken geplaats werden, wordt snel een eigen gemeenschap opgebouwd dat even snel in mekaar stort door de corrupte en mentaal sterekere nieuwkomers. Te midden de hysterie is er één vrouw (Julianne Moore) die wel nog kan zien.

Hieronder de trailer en de eerste vijf minuten van de film.

reageer verder lezen »

Eerste vier minuten van 'Futurama: Bender's Big Score'

Het is vier jaar geleden sinds de laatste nieuwe aflevering van Futurama. In vergelijking met The Simpsons - die andere serie van Matt Groening - heeft de serie nooit echt de kans gekregen.

Maar woensdag is dan toch de film Futurama: Bender's Big Score gereleased. Het gaat om een film dat rechtstreeks op DVD wordt uitgebracht.

Voor de echte fans kan je via de MTV Movies Blog de eerste 4 minuten bekijken.

reageer verder lezen »