Meryl Streep neemt het op tegen Philip Seymour Hoffman in Doubt

Meryl Streep neem het op tegen Philip Seymour Hoffman in Doubt

De Oscars staan voor de deur en dan worden we overspoeld met de grote prijsbeesten. Doubt, van de onbekende regisseur John Patrick Shanley, is er ook zo eentje. Wanneer je de trailer bekijkt, merk je meteen waarom de film genomineerd wordt voor prijzen allerhande.

Zowel Meryl Streep als Philip Seymour Hoffman lijken hier een ijzersterke prestatie neer te zetten. Het is dan ook geen wonder dat ze beiden, samen met de supporting cast, genomineerd zijn voor beste acteur/actrice en beste bijrol. Meryl Streep won al twee Oscars en talloze andere prijzen en ook Philip Seymour Hoffman won reeds een Oscar voor zijn rol in Capote. Alleszins twee acteurs die ik zeer kan apprecieren.

Meryl Streep is Zuster Aloysius Beauvier in een strenge katholieke school in the Bronx. Het is 1964. De tijden veranderen, er waait een nieuwe politieke wind. Die nieuwe wind wordt gestuurd door de charismatische priester Vader Flynn (Philip Seymour Hoffman). Vader Flynn probeert de strenge regels van discipline en angst te doorbreken door vriendelijker en gemoedelijker op te treden. De school heeft recent hun eerste zwarte leerling opgenomen. Zuster James (Amy Adams) heeft het gevoel dat Vader Flynn wel heel veel moeite doet om de nieuwe leerling op zijn gemak te stellen en vertelt dit aan Zuster Aloysius Beauvier die op haar beurt een persoonlijke kruistocht start tegen Vader Flynn.

Door Stijn De Meyere, 12 Februari 2009

Reacties