De eerste vijf minuten van Valkyrie

De eerste vijf minuten van Valkyrie

Het heeft lang geduurd, maar de film is er dan toch gekomen. Valyrie heeft heel wat tegenslag gehad tijdens de productie. De release datum is meerdere malen verzet. De film ging oorspronkelijk uitkomen midden 2008, dan zag het er even naar uit dat hij pas in februari van dit jaar te zien zou zijn, maar uiteindelijk kreeg Valkyrie een Kerst Release. De film is sinds vorige week bij ons in de zalen.

Van bij de aankondiging van het project heerst er heel wat controverse rond de film. De Duitse overheid had heel wat twijfels over het toelaten van filmen op de historische locaties. Het is geen verrassing dat het verhaal er zeer gevoelig ligt, ietsdat ze liever vergeten. En dan is er Tom Cruise die het vertrouwen van het publiek maar niet opnieuw kan winnen.

Valkyrie vertelt het waargebeurd verhaal over een moordpoging op Hitler. Tom Cruise speelt de gewonde Kolonel von Stauffenberg. Hij heeft een eed afgelegd om steeds aan Hitlers zijde te vechten, maar hij krijgt twijfels over diens aanpakt. Hij vindt dat Hitler Duitsland enorm veel schade toebrengt en hij voelt zich verplicht in te grijpen. Samen met het verzet bedenkt hij een plan om Hitler te vermoorden.

Hieronder de trailer. In het tweede clipje de eerste vijf minuten van de film.

Door Stijn De Meyere, 4 Februari 2009

Reacties