DiCaprio en Winslet herenigd in Revolutionary Road

DiCaprio en Winslet herenigd in Revolutionary Road

Het is van 1997 geleden dat de tortelduifjes uit Titanic nog hebben samengewerkt. Nu worden Leonardo DiCaprio en Kate Winslet herenigd in deze nieuwe prent van Sam Mendes. Revolutionary Road werd recent nog genomineerd voor enkele Golden Globes, waaronder die voor beste film en beste regie, al mocht dat weinig baten. Winslet mocht wel naar huis met het beeldje voor beste actrice.

Revolutionary Road is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Yates, dit was zijn eerste roman. Het boek werd gepubliceerd in 1961, wat meteen de setting van de film verklaart. Het verhaal wordt vandaag nog steeds gezien als één van de beste moderne Engelstalige boeken.

Frank and April Wheeler zijn altijd een beetje eigenzinnig geweest, maar ze kozen op jonge leeftijd voor een goed leven in de buitenwijken van de stad. Huisje, tuintje en kinderen. Hij wordt goed betaald voor een saaie bureaujob, zij wordt huisvrouw.

Het koppel voelt zich echter beter dan de middelmaat, en hun ongeluk vreet stilletjes aan hun relatie. April stelt dan maar voor om te verhuizen naar Parijs in een poging om hun relatie nieuw leven in te blazen. Frank is aanvankelijk sceptisch maar stemt toch in. Uiteraard is niets zo simpel als het lijkt.

Door Stijn De Meyere, 23 Januari 2009

Reacties