Previews

Sean Penn is Harvey Milk

Sean Penn is Harvey Milk

Gus Van Sant heeft al een aantal interessante films gemaakt (Elephant, Finding Forrester), al is er voor mij weinig memorabel aan. Hij heeft me ook sterk teleurgesteld met zijn remake van Psycho. Maar als we de critici mogen geloven heeft hij met zijn nieuwe bioprent Milk nu wel een beresterke film gemaakt.

Wanneer we op de trailer afgaan, lijkt Sean Penn weer op zijn best, het is dan ook geen wonder dat hij genomineerd is voor een Oscar. Het is wat stil geweest rond Penn de laatste jaren: ik herinner mij nog een ijzersterke rol in 21 Grams maar niets recenter. Ook Josh Brolin, die we nog kennen van de hier niet zo populair geworden film W., is van de partij.

reageer verder lezen »

De eerste teaser van Tarantino's Inglourious Basterds

De nieuwste van Quentin Tarantino heeft zijn eerste trailer! Begin deze week ontstond er commotie toen bekend raakte dat ET, Entertainment Tonight, woensdagavond de eerste beelden van Inglourious Basterds zou vertonen. De hype werd alleen maar aangedikt toen er een preview van de trailer lekte op het net. Hoe absurd kan het zijn.

reageer verder lezen »

Mickey Rourke is The Wrestler

Mickey Rourke is The Wrestler

Wie had er durven denken dat de hele wereld ooit nog eens enthousiast "Mickey Rourke is terug!" zou roepen? De hoofdrolspeler uit The Wrestler werd onlangs zelfs uitgedaagd door de WWE (World Wrestling Entertainment) om mee te doen aan een échte worstelwedstrijd.

Deze week legde Rourke in een interview uit waarom hij het vroeger niet zo goed deed in Hollywood: hij vertelt dat hij zichzelf op dezelfde voet zette als Al Pacino. Zijn onhandelbare attitude stootte Hollywood voor de borst en daardoor werd hij gemeden door de producers.

In 2005 was Rourke ook al te zien in Sin City. Ook toen werd er al van een comeback gesproken, maar een vervolg leek er de voorbije drie jaar niet meteen aan te komen. Nu, na zijn Oscarnominatie, ziet het ernaar uit dat Rourke voorgoed terug is. Op zijn IMDb-profiel staan er in ieder geval al een aantal projecten te wachten. Daarnaast zijn er geruchten dat Rourke de vijand zal vertolken in de komende Iron Man film.

reageer verder lezen »

Meryl Streep neemt het op tegen Philip Seymour Hoffman in Doubt

Meryl Streep neem het op tegen Philip Seymour Hoffman in Doubt

De Oscars staan voor de deur en dan worden we overspoeld met de grote prijsbeesten. Doubt, van de onbekende regisseur John Patrick Shanley, is er ook zo eentje. Wanneer je de trailer bekijkt, merk je meteen waarom de film genomineerd wordt voor prijzen allerhande.

Zowel Meryl Streep als Philip Seymour Hoffman lijken hier een ijzersterke prestatie neer te zetten. Het is dan ook geen wonder dat ze beiden, samen met de supporting cast, genomineerd zijn voor beste acteur/actrice en beste bijrol. Meryl Streep won al twee Oscars en talloze andere prijzen en ook Philip Seymour Hoffman won reeds een Oscar voor zijn rol in Capote. Alleszins twee acteurs die ik zeer kan apprecieren.

reageer verder lezen »

Disney's Bolt

Bolt is de nieuwe animatiefilm van Disney. Met deze film produceert Disney haar eerste 3D-prent. Eerder zette de studio al enkele traditionele films om naar 3D, maar dit is de eerste keer dat een langspeelfilm ook effectief in drie dimensies werd geproduceerd. 3D lijkt wel een nieuwe hype te worden, alleen is het jammer dat er in België nauwelijks zalen voorzien zijn op de nieuwe techniek.

Het verhaal van Bolt lijkt een leuk avontuur te worden en de animaties zien er zeer degelijk uit. De film werd enkele weken geleden genomineerd voor een Oscar en zal het opnemen tegen onder andere Wall•E en Kung Fu Panda. De resultaten worden volgende week bekendgemaakt. Kung Fu Panda was overigens de grote winnaar op de Annies (animatie awards), dus de kans dat ook deze film nog in de prijzen valt is niet ál te groot.

reageer verder lezen »

Superbowl 2009 Trailers

Vorig weekend was Superbowl-weekend, daar in de Verenigde Staten. Niet dat dat iets betekent in ons landje, maar het is wel interessant om te zien hoeveel geld er in het gebeuren rond de Superbowl wordt gepompt. Meer specifiek zijn we natuurlijk geïnteresseerd in de nieuwe filmtrailers die op ons worden afgevuurd. Hieronder, zonder meer uitleg, een greep uit het aanbod. Van sommige trailers worden er ook al 3D-versies vertoond, maar daar doen wij voorlopig niet aan mee.

 • Angels and Demons
 • Duplicity
 • Fast and Furious
 • G.I. Joe
 • Land of the Lost
 • Monster vs Aliens
 • Race to Witch Mountain
 • Star Trek
 • Transformers: Revenge of the Fallen
 • Up
 • Year One

reageer verder lezen »

De Oscar favoriet Banjamin Button

De Oscar favoriet Banjamin Button

Een film waar ik zelf veel van verwacht, The Curious Case of Benjamin Button. Als we op de awards afgaan lijkt dit niet onterecht. De film kreeg maar liefst 13 nominaties. 

Regisseur David Fincher zoekt voor dit project opnieuw het gezelschap op van Brad Pitt. Na hun samenwerking voor Se7en en Fight Club lijkt me dit geen slechte zet.

Het scenario, gepend door Eric Roth, zou gebaseerd zijn op een kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Al gaat het volgens velen eerder om een idee dat Roth en Fincher gebruikt hebben om een verhaal te schrijven en is het niet zozeer een verfilming en uitbreiding van een bestaand verhaal.

reageer verder lezen »

De eerste vijf minuten van Valkyrie

De eerste vijf minuten van Valkyrie

Het heeft lang geduurd, maar de film is er dan toch gekomen. Valyrie heeft heel wat tegenslag gehad tijdens de productie. De release datum is meerdere malen verzet. De film ging oorspronkelijk uitkomen midden 2008, dan zag het er even naar uit dat hij pas in februari van dit jaar te zien zou zijn, maar uiteindelijk kreeg Valkyrie een Kerst Release. De film is sinds vorige week bij ons in de zalen.

Van bij de aankondiging van het project heerst er heel wat controverse rond de film. De Duitse overheid had heel wat twijfels over het toelaten van filmen op de historische locaties. Het is geen verrassing dat het verhaal er zeer gevoelig ligt, ietsdat ze liever vergeten. En dan is er Tom Cruise die het vertrouwen van het publiek maar niet opnieuw kan winnen.

reageer verder lezen »

DiCaprio en Winslet herenigd in Revolutionary Road

DiCaprio en Winslet herenigd in Revolutionary Road

Het is van 1997 geleden dat de tortelduifjes uit Titanic nog hebben samengewerkt. Nu worden Leonardo DiCaprio en Kate Winslet herenigd in deze nieuwe prent van Sam Mendes. Revolutionary Road werd recent nog genomineerd voor enkele Golden Globes, waaronder die voor beste film en beste regie, al mocht dat weinig baten. Winslet mocht wel naar huis met het beeldje voor beste actrice.

Revolutionary Road is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Yates, dit was zijn eerste roman. Het boek werd gepubliceerd in 1961, wat meteen de setting van de film verklaart. Het verhaal wordt vandaag nog steeds gezien als één van de beste moderne Engelstalige boeken.

reageer verder lezen »

Keira Knightley is The Duchess

Keira Knightley is The Duchess

Keira Knightley lijkt zich comfortabel te voelen in de grote kostuumdrama's. Na Pride & Prejudice kruipt ze nu in de rol van Georgiana, The Duchess of Devonshire in de film The Duchess.

Dit historisch drama speelt zich af in de achttiende eeuw en geeft het leven weer van de Hertogin van Devonshire. Een vrouw die dankzij haar huwelijk veel macht krijgt en populair is onder het volk, maar de machthebbers schrik en afgunst inboezemt. Het publieke en politieke leven dat ze leidt moet tot een einde komen, maar Georgiana laat zich duidelijk niet doen.

De versie van de feiten in The Duchess is gebaseerd op de biografie van Amanda Foreman. 

reageer verder lezen »