Disney's Bolt

Bolt is de nieuwe animatiefilm van Disney. Met deze film produceert Disney haar eerste 3D-prent. Eerder zette de studio al enkele traditionele films om naar 3D, maar dit is de eerste keer dat een langspeelfilm ook effectief in drie dimensies werd geproduceerd. 3D lijkt wel een nieuwe hype te worden, alleen is het jammer dat er in België nauwelijks zalen voorzien zijn op de nieuwe techniek.

Het verhaal van Bolt lijkt een leuk avontuur te worden en de animaties zien er zeer degelijk uit. De film werd enkele weken geleden genomineerd voor een Oscar en zal het opnemen tegen onder andere Wall•E en Kung Fu Panda. De resultaten worden volgende week bekendgemaakt. Kung Fu Panda was overigens de grote winnaar op de Annies (animatie awards), dus de kans dat ook deze film nog in de prijzen valt is niet ál te groot.

Het verhaal gaat over de hond Bolt, een Amerikaanse Witte Herder met superheldallures. Bolt speelt een superhond in een tv-serie, maar denkt ook effectief dat alles echt is. Wanneer de opnames van een nieuwe aflevering worden stopgezet op het moment dat sidekick Penny ontvoerd wordt door de slechterik, raakt Bolt helemaal in de war. Hij ontsnapt van de set om Penny koste wat kost te redden.

Door Stijn De Meyere, 12 Februari 2009

Reacties