Star Trek trailer en foto's

Star Trek trailer en foto's

't Is daar. De trailer voor de aanstormende Star Trek film. Ik moet eerlijk zijn, ik heb nooit echt de moeite genomen om te kijken naar de originele series en films van de wellicht meest succesvolle sci-fi franchise. Het kon mij om één of andere reden nooit echt boeien. Niet zoals Firefly en Serenity dat kunnen, en Battle Star Galactica.

Maar de laatste tijd ben ik nogal gevoelig voor de grootschalige actionpacked klassiekers. En al die games en comics van mijn jeugd die verfilmd worden. Het roept wel wat nostalgie op in een mens, en dan al die sci-fi en fantasie dingen. Geweldig.

En hoewel ik nooit ben opgeslorpt door het Star Trek gebeuren, is ook deze film mij helemaal aan het meeslepen. Het zal wel de hype zijn. J.J. Abrams weet wel hoe hij zoiets moet aanpakken.

Die teaser trailer van enkele maanden geleden alleen al was genoeg om mij te doen watertanden. En dan die eerste beelden van de nieuwe USS Enterprise. Geld waard.

Begin deze week werd de eerste officiële trailer gereleased. We zien in de opening van de trailer een jonge Kirk die een 1960 Corvette van een rots rijdt. Volgens vele Trekkies wil Abrams hiermee duidelijk maken dat hij de originele franchise, dat begon in de jaren '60, achter zich laat en het over een andere boeg gooit.

Het verhaal van deze Star Trek ligt wel in lijn met de vele reboots van de voorbije jaren. We zien het onstaan van de USS Enterprise, we maken kennis met crew en we zien ze op hun eerste avonturen. Buiten de introductie van Kirk en Spock geeft de trailer echter niet veel vrij. Hetis wel duidelijk dat het een zeer actie gevulde film zal zijn.

De echte fans zullen ook wel al weten dat William Shatner niet in de film zal te zien zijn, wat blijkbaar gedeeltelijk zijn fout is. Ze vonden niet meteen de juiste hoek om hem in het verhaal te werken, en hij zou gezegd hebben, niet geïnteresseerd te zijn om mee te werken dus hebben ze het in zijn geheel laten vallen.

Zie ook een aantal vrijgegeven foto's.

Door Stijn De Meyere, 21 November 2008

Reacties