Marc Forster
Quantum of Solace (2008)
James B(l)ond is back. With a vengeance. Het fel geprezen Casino Royale blies twee jaar geleden de tanende James Bond-franchise nieuw leven in. Quantum of Solace pikt onmiddellijk in waar zijn voorganger eindigde. James Bond, getroffen door het verraad van zijn grote liefde Vesper, is slechts op één ding uit: wraak. En dat levert een bijzonder donkere, enorm fysieke en bikkelharde actiefilm op.
Monster's Ball (2001)
Racisme is een zeer ingewikkeld en delicaat onderwerp in onze maatschappij. Je moet steeds opletten met wat je zegt en doet, politieke correctheid heeft hier de bovenhand. Racisme wordt vaak verfilmd als een onuitputtelijke bron van haat en geweld. De wij versus zij mentaliteit heerst hier heel sterk. Maar met Monter's Ball brengt Marc Forster samen met Milo Addica en Will Rokos een zeer integer en humaan verhaal naar voor dat racisme bandert vanuit twijfel en verdriet.
Finding Neverland (2004)
Het verhaal van Peter Pan is een klassieker en is dan ook al ettelijke keren verfilmd of tot een toneelstuk herwerkt. Denk bijvoorbeeld maar aan Disney's tekenfilm Peter Pan (1953), Steven Spielberg's Hook (1991) of de peperdure avonturenfilm Peter Pan die vorig jaar in de zalen kwam. Nog nooit echter gebeurde dit op zo'n magische en originele manier als de manier waarop regisseur Mark Forster (Monster's Ball) het populaire kinderverhaal benadert in Finding Neverland. In plaats van louter opnieuw het beroemde toneelstuk van Sir James M. Barrie opnieuw te verfilmen neemt Forster het toneelstuk Finding Neverland van Allan Knee als vertrekpunt, waarin Knee J.M.Barrie zelf als hoofdpersoon opvoert en de totstandkoming van Peter Pan als onderwerp neemt. Ofwel: het (gedeeltelijk waargebeurde) verhaal van een man die nooit volwassen wou worden en een personage creëert die dat ook nooit doet.