De Oscars

Je hebt het wellicht al elders gelezen, maar het zou hier geen filmsite zijn zonder een vermelding van de Oscars. De prijzen werden gisteren uitegedeeld. Even zag het er naar uit dat er geen volwaardige ceremonie zou komen omwille van de schrijvers staking, maar de problemen werden tijdig opgelost waardoor er alsnog een show kon samengesteld worden.

Veel woorden ga ik er niet aan vuilmaken. Hele grote verrassingen waren er niet. No Country for Old Men was de grote wininar met vier prijzen waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario (adaptatie). Javier Bardem kreeg een oscar voor Beste Bijrol. Waar ik best tevreden mee ben.

De Oscar voor Beste Actrice ging naar de Française Marion Cotillard die helemaal sprakeloos was. Een leuke carrièreboost op de relatief jonge leeftijd. Beste Acteur werd Daniel Day Lewis voor zijn rol in There Will Be Blood. Tof is dat The Bourne Ultimatum ook erkend werd. Vooral het beeldje voor Montage lijkt me zeer terecht.

Voor de overige resultaten en heel wat beeldmateriaal kan je terecht op de website van de Oscars zelf. En op IMDb natuurlijk.

 


 

Door Stijn De Meyere, 25 Februari 2008

Reacties