Sleepy Hollow (1999)

200502sleepy-hollow-01.jpg

3.5 sterren

Sleepy Hollow heb ik zo een vijf of zes jaar geleden gezien toen hij in de cinema speelde, en ik weet nog goed dat ik achteraf met een vriend met de fiets terug naar huis moest langs donkere en bosachtige weggetjes. Ondertussen bleef de film maar in mijn achterhoofd bonzen. Onlangs heb ik de film nog eens opgezet, het was toch al een hele tijd geleden en mijn herinnering zei me dat ik het een goeie film vind. Komt daar nog bij dat ik wel kan beschouwd worden als een Tim Burton fan.

De film is gebaseerd op de legende van Sleepy Hollow. Constable Ichabod Crane (Johnny Depp) wordt naar het klein en geïsoleerd dorpje Sleepy Hollow gestuurd om een reeks moorden te onderzoeken. Alle slachtoffers worden teruggevonden met hun hoofd afgekapt, hun hoofd zelf is telkens spoorloos. Ichabod gelooft dat hij te maken heeft met een wreedaardige seriemoordenaar. De plaatselijke bevolking gelooft echter dat de Headless Horseman terug gekomen is om wraak te nemen.

Eigenlijk zou ik vrij kort kunnen zijn over deze film. Alles zit goed. Het verhaal heeft een goede vaart en gaat vlot vooruit zonder haperingen naar de climax. Het blijft echt spannend en soms een beetje misleidend. Het plot wordt ook niet te vroeg weggeven waardoor er geen ellenlange nasleep is na de ontknoping.

De sfeer schreeuwt Tim Burton. De setting, de kleuren en de muziek dragen hier allemaal toe bij. En hoewel horror misschien niet Burtons sterkste genre is, doet hij het stukken beter dan anderen. Ik denk maar even aan Marcus Nispels The Texas Chainsaw Massacre. Ook Johnny Depp brengt een zeer overtuigende rol.

Zoal ik al zei kan ik zeer kort zijn. Sleepy Hollow is een typische Tim Burton film. Vertellend, onderhoudend en spannend.

Lezers score

0
 
 

Reacties