Loft scoort hoge punten

Preview: Loft scoort hoge punten

Iets meer dan een week geleden kwam de nieuwe Vlaamse film Loft in de zalen en het blijkt een echte hype te zijn. Tijdens de voorbije herfstvakantie waren de zalen vaak uitverkocht en de algemene buzz rond de film is zeer positief. In sommige cinema's werden extra vertoningnen ingepland

Loft is de nieuwe film van Erik Van Looy. Het is ondertussen 5 jaar geleden sinds we de succesvolle De Zaak Alzheimer te zien kregen. Maar Van Looy lijkt het deze keer nog beter te doen, met een openingsweekend dat twee keer zoveel volk lokt als voor De Zaak Alzheimer.

Het was al duidelijk van bij de première dat Loft een groot succes zou worden. De aanwezige BV' hadden niets dan lof voor de film. De cast kreeg zelf meteen een ster op de 'walk of fame' in de Antwerpse Metropolis.

Het scenario van Loft is geschreven door Bart De Pauw. Het verhaal gaat over vijf getrouwde mannen die samen een geheime loft delen waar ze in stijl en rust hun minaressen kunnen ontvangen. Alles loopt vlot tot ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw terug vinden in bed. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Mensen die de film nog niet gezien hebben kunnen hieronder de trailer nog even meepikken. We hebben voor jullie ook al een bespreking van de film klaar staan.

Door Stijn De Meyere, 1 November 2008

Reacties