Maguire en Raimi terug voor Spider-Man 4 én 5, Venom krijgt eigen film

20080906-meerspidy.jpg

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over een vierder Spider-Man film. Er waren heel wat geruchten dat Tobey Maguire geen interesse had om terug in de huid van Peter Parker te kruipen. Patrick Fugitis lange tijd favoriet geweest als opvolger, maar ook Michael Angarano en  Jake Gyllenhaal zijn even vernoemd. 

Nike Finke van Deadline Hollywood Daily komt nu met het nieuws dat zowel Tobey Maguire als de regisseur Sam Raimi zullen terug keren voor meer Spider-Man.

Hoewel het nieuws nog niet officieel is rapporteert Finke dat een vierde film komt met het verhaal van Zodiac scenarist Jamie Vanderbilt. Sony kijkt ook of het niet mogelijk is om Spider-Man vier en vijf tegelijk te filmen. Dit zou heel wat kosten kunnen uitsparen en blijkbaar was het niet gemakkelijk om de mensen opnieuw bijeen te krijgen.

Kirsten Dunst heeft nog geen voorstel gekregen, haar personage Mary Jan Watson komt zeker terug, maar naar verluidt is Sony niet happig om Dunst opnieuw in te huren.

Ook over de villain voor de nieuwe film is nog niets bekend. Filmen begint pas in 2009 dus ze hebben nog wel wat tijd om te casten. Er wordt wel beweerd dat eens we de villain kennen we ook zullen weten wie hem speelt. Dit lijkt er op te wijzen dat het om de personage Dr Curt Connors gaat die in het stripverhaal uiteindelijk verandert in The Lizard.

Spider-Man 4 zou pas in mei 2011 in de zalen komen dus er kan intussen nog veel veranderen. Ik hoop alleszins dat ze veel beter werk leveren dan de flauwe derde film.

Venom

Alsof twee nieuwe Spider-Man films niet genoeg is heeft Sony ook nog enkele scenartisten aan het werk gezet om Venom, een villain uit de derde Spider-Man film, een eigen spin-off te geven. Todd McFarlane, één van de uitvinders van het Venom personage, is er niet van overtuigd dat de Villain genoeg in zijn mars heeft om een eigen film te dragen.

Bij Sony zijn ze er echter van overtuigd dat dit met Topher Grace wel moet lukken. De acteur zou een sympathieke slechterik opleveren. Dat hij op het einde van Spider-Man 3 opgeblazen wordt schuiven we even aan de kant.

Door Stijn De Meyere, 6 September 2008

Reacties