Brussels Film Festival en Age d'Or/Filmvondsten

Brussels Film FestivalDeze week gaat het Europees Film Festival van Brussel van start. Van zaterdag 28 juni tot  zondag 6 juli kan je in Flagey nieuwe en oude films (her)ontdekken. Het filmfestival gaat steeds op zoek naar nieuw Europees talent. De Belgische cinema wordt hier nog eens extra in de watten gelegd met een eigen luik 'Belgisch Talent' tijdens het festival. 

Ook dit jaar zal het festival hand in hand gaan met de Age d'Or/Filmvondsten competitie. Tijdens de competie worden nieuwe buitenlandse films getoond die geen verdelere vinden in België en dus nooit eerder vertoond werden. De jury zal dan een prijs uitreiken voor onder andere de film die "door de bijzonderheid van zijn opzet en zijn schriftuur, de brede cinematografische paden verlaat". 

Het is dankzij deze competitie dat we nu kunnen genieten van het werk van mensen als Jim Jarmusch en Abbas Kiarostami.

Het festival zal zaterdag van start gaan met de film Melodrama Habibi van Hany Tamba. Uiteraard hoort daar ook een groot openingsfeest bij. In totaal zullen er iets meer dan 60 films vertoond worden (met 135 vertoningen).

Elke avond zullen er ook gratis openluchtfilms getoond worden. Hopelijk zal het niet al te hard regenen tijdens die week. Na de film kan je nog wat blijven hangen voor de gratis concerten en dj-sets.

Het programma kan je volledig bekijken op de website van het Brussels Film Festival.

Door Stijn De Meyere, 23 Juni 2008

Reacties