Pixar kondigt nieuwe films aan

Disney en Pixar grabbelen in de ton en halen er een hand vol nieuwe films uit. Dat Wall•E er zit aan te komen wisten we al, en ik kijk er enorm naar uit. Over hun nieuw aangekondigde projecten ben ik nog niet zeker wat te vewachten.

In mei 2009 zal Pixar Up in de zalen brengen. Een komedie, een avontuur. Het gaat op de 78-jarige Carl Fredricksen die er al heel zijn leven van droomt om rond de wereld te reizen. Zijn kans lijkt hiervoor al lang gepasseerd tot hij het 8-jarig jongentje Russell ontmoet die een hele nieuwe draai aan zijn leven geeft.

Een jaar later zal in juni 2010 Toy Story 3 verschijnen. Blijkbaar is Andy helemaal volwassen geworden en maakt hij zich klaar om te gaan studeren. Het scenario zal geschreven worden door de mensen van Little Miss Sunshine wat wel veelbelovend klinkt.

En dan iets volledig nieuw. In de zomer van 2011 kom newt. De film zal het debuut worden voor de regisseur Gary Rydstrom, die eerder al de kortfilm Lifted maakte. Het verhaal gaat over watersalamanders, en wat er gebeurt als je de twee laatste van hun soort, Newt en Brooke voor de wetenschap samen zet om hun soort niet uit te roeien. Liefde is niet wetenschappelijk.

Met kerst 2011 zal Pixar zijn eerste sprookje brengen. The Bear and the Bow speelt zich af in een mytische Schotland. Merida, de dochter van de koning zou liever een boogschutter zijn. Door wat familiale ruzie maakt Merida een paar ondoordachte beslissingen die gevaar brengen over haar familie en het koningkrijk.

Tot slot komt Pixar in 2012 aanzetten met, jawel, Cars 2. Deze keer trekt Lightning McQueen met zijn vriend Mater de wereld rond om al de grootste en snelste racers in de wereled aan te vechten. Jammer dat Pixar zich niet kan houden aan hun eigen intenties om geen sequels te maken, hoewel Disney hier ook wel voor iets zal tussen zitten.

Opvallend is dat alle nieuwe films in Disney 3-D zullen gereleased worden. Zo zal Toy Story in 2009 opnieuw uitgebracht worden in 3-D en Toy Story 2 volgt in 2010. Is 3D de nieuwste hype? Ik vind ook dat de nieuwe films eerder verhalen lijken die Disney zou willen dan dat Pixar zou doen.

Verder komt ook Disney aanzetten met een reeks nieuwe films: Bolt, Rapunzel, The Princess and the Frog en King of the Elves.

Door Stijn De Meyere, 18 April 2008

Reacties