Everything's Gone Green deze week in première

Deze week gaat Everything's Gone Green in première in de Leuvense Cinema Zed. Het scenario is van Douglas Coupland, auteur van onder andere Generation X en - een persoonlijk favoriet - Girlfriend in a Coma. Coupland schrijft hier meteen zijn eerste screenplay.

De film dateert al van 2006 maar zal nu voor het eerst in Belgïe te zien zijn. De eerste screening zal doorgaan op donderdag 20 maart. De film zal ook te zien zijn op zaterdag 22 maart en dinsdag 25 maart. Jammer genoeg zal ik er zelf niet kunnen bij zijn.

Het verhaal gaat over Ryan (Paulo Costanzo), een behoorlijke slacker. Op één dag verliest hij zowel zijn werk als zijn vriendin. Door het toeval kan hij aan het werk bij een lokale loterij. Hier ontmoet hij de verkeerde mensen en wordt hij overtuigd om mee te werken aan het witwassen van geld.

Ik ben wel grote fan van Coupland zijn boeken. Hij kan als geen ander personages en hun subcultuur op een cynische wijze beschrijven. De waarheid is niet altijd ver af. Ik ben wel benieuwd hoe zijn kleurrijke figuren vertalen op groot scherm.

 

 

Door Stijn De Meyere, 17 Maart 2008

Reacties