The Hobbit komt er dan toch

Er is eindelijk een akkoord voor de verfilming van The Hobbit. De voorbije jaren hebben Peter Jackson - de regisseur van de Lord of the Rings trilogie - en New Line een heuse legale strijd gevoerd met betrekking tot de rechten en de winsten van Peter Jackson van de Lord of the Rings trilogie. Hun verschillen lijken eindelijk bijgelegd.

Er zullen twee films komen. De eerste zal een verfilming zijn van het origineel boek The Hobbit, de tweede film - een idee van Peter Jackson en Fran Walsh - zal het verhaal van The Hobbit en de eerste film van de Lord of the Rings verbinden.

Peter Jackson zal dienst doen als producer en niet als regisseur. Jackson zegt dat het minstens 4 jaar zal duren om de twee films te schrijven en dirigeren. Omdat hij momenteel bezig is met The Lovely Bones en Tintin zullen de fans dan nog langer moeten wachten op The Hobbit, hij vindt dat er lang genoeg gewacht is.

Wie de films dan wel zal regisseren is nog niet duidelijk. Sam Raimi (Spider-Man), Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) en Alfonso Cuaron (Children of Men) zijn op dit moment de populairste namen. Peter Jacksons voorkeur lijkt uit te gaan naar Sam Raimi.

Productie zal starten in 2009. De twee films zullen, net zoals de Lord of the Rings trilogie, gelijktijdig opgenomen worden. De release van The Hobbit is voorzien voor 2010, de tweede film zal in 2011 uitgebracht worden.

Door Stijn De Meyere, 23 December 2007

Reacties