Vicky Cristina Barcelona

Preview: Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen is niet meteen een box office succes te noemen, maar hij slaagt er toch keer op keer in om spraakmakende films te maken. Gespreksonderwerp van Vicky Cristina Barcelona is een zogenaamd triootje met Bardem-Johansson-Cruz.

Allen is één van die vaste waarden in de cinema, zijn films draaien ook steeds rond dezelfde thema's: liefde en relaties. Veel acties en flitsende beelden moet je van hem niet verwachten. Dialoog is wat bij hem telt, ik zou naar zijn films kunnen luisteren.

In Vicky Cristina Barcelona worden Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlet Johansson) uitgenodigd door de kunstenaar Juan Antonio (Javier Bardem) om hem te vergezellen in het dorpje Oviedo. Hij wil er de toerist uithangen, wijn drinken en hopelijk ook de liefde bedrijven. Met hen. Later in het verschijnt verschijnt Juan zijn ex-vrouw, María Elena (Penélope Cruz), ook nog eens op het toneel. 

Dit is natuurlijk een heel korte samenvatting. Het zou geen Woody Allen zijn als er niet heel wat intriges in het verhaal verwerkt zitten.

Vicky Cristina Barcelona lijkt wel de fantasie van een oude pervers mannetje maar Woody Allen kan me niet teleurstellen. Al weet ik niet goed wat ik moet denken van de aaneenrijging van clips in deze trailer. 

Reacties