Red band trailer: Tropic Thunder

Red band trailer: Tropic Thunder

Ben Stiller is al een aantal jaar een box office succes. De studio's laten hem wat gekke bekken trekken in hun films en rekenen op een mooie opbrengt. Maar het is sinds Zoolander, in 2001, geleden dat Stiller zelf nog een film geregisseerd heeft. Nu met Tropic Thunder kruipt hij opnieuw in de regie stoel.

In een interview met Coming Soon vertelt Stiller dat het idee al zo een twintig jaar in zijn hoofd zat. Rond die periode werden er heel wat oorlogsfilms gemaakt, hij speelde zelf mee in Empire of the Sun, en alle acteurs hadden het over hun trainingskampen en hun ervaringen. Voor Stiller waren deze ervaringen niet vergelijkbaar met een echte oorlog en is een periodie niet veraf.

Tropic Thunder gaat over een aantal acteurs die werken aan de duurste Vietnam film ooit. Om de acteurs te helpen inleven in hun rollen dropt de regisseur hen midden in de Jungle, ze worden zogezegd gevolgd door verborgen camera's. De zaken lopen snel uit de hand en voor ze het weten komen ze terecht in een echte oorlogssituatie. Iets dat de acteurs niet snel doorhebben.

De film spot niet enkel met de Vietnam film en heel het gebeuren er rond. Hollywood krijgt ook een goede beurt. Jack Black zijn personage lijkt enkel maar geschreven om te spotten met Jack Black zelf en zijn platvloerse humor. "You think you can do what I can?"

Omdat Tropic Thunder over acteurs gaat, en over het maken van een film, zitten er een aantal faux films in. Ben Stiller kreeg eerder al kritiek op de rol van een minder begaafde jongen die hij speelt in een film in de film. Er werd toen door minderheidsorganisaties een oproep gedaan om de film te boycotten. Iets waar Stiller, uiteraard, niet mee akkoord is.

Tropic Thunder is sinds deze week in de zalen te zien.

 

Door Stijn De Meyere, 16 Oktober 2008

Reacties