Mager ontvangst voor Max Payne

Mager ontvangst voor Max Payne

Ik herinner mij dit spel nog heel goed. Max Payne was een heel nieuwe game ervaring, vooral met de 'Bullettime' slow motion actie en het 360° camerawerk. Ideaal om er voor te zorgen dat alle schoten in de vijand belandden en dat je zelf tijd genoeg had om kogels van andere te ontwijken.

Dat het inspiratieloze Hollywood uiteindelijk ook dit game zou verfilmen is geen echte verrassing. Maar John Moore lijkt er toch in geslaagd een interessante film te maken die trouw blijft aan de sfeer van het spel, ten minste als we afgaan op de trailer. Max Payne scoorde redelijk goed in de box office tijdens de opening maar liet het daarna wat afweten. De critici lopen er ook niet bepaald wild van. Jammer, want de trailer ziet er echt goed uit. En de sexy Mila Kunis nog beter.

Max Payne is eigenlijk een klassieke wraakverhaal ingekleed in heel wat special effects. Max Payne (gespeeld door Mark Wahlberg) is DEA agent. Een bende junkies hebben zijn vrouw en dochter vermoord en sindsdien is hij geobsedeerd met het vinden van hun moordenaar. Omdat hij niets te verliezen is infiltreert Max in een bende verantwoordelijk voor het verspreiden van de drugs Valkyr. 

Nadat ook zijn partner vermoordt wordt denkt de politie dat Max hiervoor verantwoordelijk is. De politie verspreidt dan het woord dat Max Payne een agent is. Nu zit niet enkele de politie hem op de hielen, maar ook de misdaadwereld. Zijn wraakgevoelens worden enkel maar sterker. Tijdens zijn tocht vindt hij een bondgenoot in Mona Sax (Mila Kunis), die een schuldige zoekt voor de moord op haar zus.

Wat die duivel-achtige beesten er mee te maken hebben weet ik niet meer. Ze lijken ook niet meteen op hun plaats.

Door Stijn De Meyere, 25 November 2008

Reacties